Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
5G
Forrás: letstalk.com

Már több 5G-s készülék is elérhető a magyar piacon, az LG most egy csúcskategóriás, dupla kijelzős telefont mutatott be, melynek az üzleti életben is van értelme.

Az üzleti életben igen népszerű Nokia Communicator sorozathoz tartozó készülékek jutottak az eszembe, mikor az LG Magyarország budapesti sajtóeseményén bemutatta az LG V50-es csúcskategóriás készüléket. Az 5G képes telefon alapból egy olyan tokkal kerül forgalomba, ami mellé egy második képernyőt lehet bepattintani – ezen a második képernyőn jelenhet meg például a rövidebb emailek írását megkönnyítő billentyűzet, persze nem fizikai, hanem virtuális valóságában.

A telefont ára tekintetében az üzleti felhasználóknak szánják, és a második képernyő valóban segíti az üzletemberek életét. Egyszerre több alkalmazás futtatható a készüléken, például egyik képernyőn a banki utalást intézzük, a másikról leolvassuk az utaláshoz szükséges e-mailben érkezett adatokat.

 

A sajtóbemutató alatt az Ericsson és a Magyar Telekom segítségével egy élő 5G-s tesztkörnyezetet is felállítottak, ahol például meg lehetett mérni a gigabites internetet sebességét. Azonban a további funkciókat megismerve, egyértelmű, hogy a lakossági felhasználókat célozták meg a készülékkel: öt kamerával felszerelt, mely a szelfikészítés változatos módjait támogatja, játékkonzolként is használható (speciálisan a készülékre gyártott játékoknál), a videós tartalomfogyasztás közben pedig csetelhetünk.

A hazai mobilszolgáltatóknál már elérhető az LG V50-es, melyből a tervek szerint év végéig 10 ezer darabot értékesítenek. Piró Péter, az LG Mobil értékesítési vezetője szerint év végéig 4-5 százalékos piaci részesedést is elérhet az LG a hazai mobilpiacon. A készülék a Telenornál a legolcsóbb, 246 ezer forint, de ehhez egy havi 19 ezer forintos előfizetést kell bevállalnunk. A Vodafone és Telekom üzleteiben közel 400 ezer forintért vásárolható meg az 5G-s telefon.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bernáth Tamás

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4967 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: