Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
it_biztonsag_lakat
Forrás: emaze.com

Másodszorra szervezte meg a biztonsági termékeiről ismert Sophos a disztribúciós partnereinek szóló találkozóját, a rendezvényre október 11-én, Budapesten kerül sor. Az érdeklődők a biztonsági piac fejlődéséről, a magyar piaccal kapcsolatos terveikről és a hamarosan érkező újdonságokkal ismerkedhettek meg.

"Amellett, hogy az elmúlt 13 évben 36-szorosára növekedett az IT-biztonsági piac, rengeteget változtak a megoldások is" – ismertette a biztonsági termékeiről ismert Sophos partnertalálkozóján Nebojsa Stankic, a vállalat Magyarországért is felelős channel menedzsere.

A biztonsági termékek piaca sokat változott az elmúlt időben: az egyszerű antivírus megoldás helyett a gépi tanulás felel rendszereink biztonságáért, a jelzések, naplóbejegyzések helyett a SIEM (Security Information and Event Management) jelent meg. Egy termék helyett több megoldást egymásba csomagolva vásárolnak az ügyfelek, és a biztonsági megoldások több gépen keresztüli menedzselése helyett egy központi helyről felülvigyázhatjuk rendszereinket.

Ennek a fejlődésnek megfelelően a komplex védelmi feladatokat ellátó biztonsági termékek használatát egyszerűsítették, hogy a kis- és közepes nagyságú vállalat általános IT-feladatait ellátó rendszergazda is megértse, milyen fenyegetettségekkel állnak szemben. Ugyanakkor, ha a szakértőnek egy pontos log bejegyzésre van szüksége, a védelmi megoldás azt is tudja biztosítani.

Az ITBUSINESS kérdésére válaszolva Nebojsa Stankic elmondta, hogy hazánkban 20 aktív partnerrel dolgoznak együtt, de szeretnék számukat növelni. Főleg kormányzati szektorban jelentős a részesedésük, de a pénzügyi, távközlési vállalatok is fontos ügyfeleik. A Sophos pontos hazai bevételt nem árult el, de azt elmondták, hogy 25-30 százalékkal nő évente az eladásuk.

A vállalat termékeivel kapcsolatos újdonságokat Peter Skondro, szenior értékesítési mérnök ismertette. A jellemzőket úgy alakították, hogy termékeik könnyebben felismerjék az összes hálózati eszközt. Az identitás azonosságú biztonságra is fókuszáltak, ahol lehetett automatizálták az incidensekre a válaszadást, miközben az elemzést közérthetőbbé, egyszerűbbé tették. Így például a Sophos Central termék, mely a vállalati termékek menedzselésére szolgáló központi megoldás szerepkör alapú védelemmel egészül ki.

A riportolási lehetőségek is frissülnek, ahogy API csatlakozási interfésszel is ellátják. Pish Threat modullal egészítették ki ezt a központi megoldást, mely 140 szimuláció segítségével teszteli a munkatársak IT-biztonsági felkészültségét, ahol ez nem megfelelőnek bizonyul 30 oktatási csomaggal lehet a hiányosságokat pótolni. Novemberben érkezik az Intercept X termékcsalád EDR verziója, mely az incidens válaszadásra összpontosít.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bernáth Tamás

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4967 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: