Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

Portfolio Banking Technology 2019 A fizetési piac legújabb fejlesztéseiről, fintech újdonságokról és a banki digitalizációról is szó lesz a Portfolio november 14-ei Banking Technology konferenciáján!

Részletes program: http://bit.ly/359vRoD
Jelentkezés: http://bit.ly/2odqXq8 Világraszóló újítást vezet be a Viber és a Mastercard Magyarországon

 

TECHNOLOGY

Merre tovább, Libra? Mark Zuckerberg a meghallgatáson ismét hitet tett a fejlesztés szükségessége mellett, és egyúttal elismerte, hogy „vállalata múltbeli adatkezelési botrányai miatt, valószínű sokak számára nem a Facebook a legideálisabb hordozója egy ilyen stratégiai innovációnak”. Kijátszotta az amerikai nemzeti kártyát, kifejezetten a politikai döntéshozókat célozva: „A Libra mögött elsősorban az amerikai dollár áll majd, és hiszek benne, hogy ez tovább fogja erősíteni az Amerikai Egyesült Államok globális pénzügyi vezető szerepét és demokratikus értékeink globális képviseletét a világon. Ha Amerika nem képes az innovációra, ezen pénzügyi vezető szerep nem garantált.”

Létezik-e tökéletesen automatizált ügyfélszolgálat? Az ügyfélszolgálati rendszerek fejlődése (is) egyértelműen abba az irányba halad, ahol a gépek kezdik átvenni a feladatokat az embertől. A tendencia láttán érdemes feltenni a kérdést: a kliens is örül ennek? Hisz az egész érte kellene, hogy működjön! Az ügyfélszolgálati rendszerek fejlődése (is) egyértelműen abba az irányba halad, ahol a gépek kezdik átvenni a feladatokat az embertől. A tendencia láttán érdemes feltenni a kérdést: a kliens is örül ennek? Hisz az egész érte kellene, hogy működjön!


BusinessForum 2019 Kíváncsi arra, hogyan fokozhatja versenyképességét az innováció és a digitalizáció? Milyen lépcsőfokai vannak a technológiai fejlesztések integrációjának? Hogyan működik egy automata magasraktár? Melyik kanyarban vannak az önvezető autók? Milyen digitális függőségeink vannak? Minderre választ kap a SAP-fókuszú BusinessForum konferencia előadóitól! 

Részletes program és regisztráció: https://itel.li/businessforum

Kövesse Ön is az itelligence Hungary social media csatornáit!
> Facebook: https://www.facebook.com/itell...
> LinkedIn:
 https://www.linkedin.com/company/itelligence-hungary-kft./


Kísérleti appokat indított a Google a digitális jólét jegyében A Google az Android fejlesztőjeként erőteljesen hozzájárult a mostani mobilfüggőség kialakulásához, de a vállalat az utóbbi időben szerencsére arra próbálja rávezetni az embereket, hogy egészséges keretek között alkalmazzák az eszközeiket. Az Android már több beépített digitális jóléti fejlesztéssel is rendelkezik, és a cég most újabb megoldásokkal kísérletezik. Hat különböző programot tett elérhetővé a Google azzal a céllal, hogy a felhasználók kipróbálják ezeket és megosszák a véleményüket, tapasztalatukat a fejlesztőkkel.

Dimenzióváltás ide vagy oda, Magyarország továbbra is összeszerelő üzem„zalai Szilícium völgy agyának”, a BGE zalaegerszegi Innovációs és Tudásközpontjának avatóján beszélt nemrég Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A közel egymilliárd forintból kialakított intézmény megnyitóján a miniszter olyanokat talált mondani, hogy „orrhosszal vezet Magyarország Németország előtt az autóipar jövőjét illetően”. Ugyan a termelőkapacitás a magyar üzemekben valóban növekszik, miközben az Audi a következő években 15 milliárd eurót spórolna meg a németországi gyártósorain, itthon továbbra is csak az alacsonyabb hozzáadott értékű munkafolyamatokat végzik. Erről jelent meg egy sor sokatmondó statisztika a G7 cikkében.

Megérkezett a Facebook News, Zuckerberg saját Hírkeresője A Facebook az újságíróknak szóló Facebook Journalism Project elnevezésű hírlevélben jelentette be pénteken, majd Mark Zuckerg, az oldal alapítója a Facebook Live szolgáltatáson keresztül élő közvetítésben videóban is beszélt róla újságírók előtt, hogy elindult a Facebook News, magyarul az oldal hírkereső-hírgyűjtő szolgáltatása. Igaz, egyelőre csak az Egyesült Államokban, de ha a teszt beválik, nyilván a világ többi részén is számítani lehet a bevezetésére.

A Twitter vezetője úgy irtózik a Facebook szuperpénzétől, mint a tűztől Számos vállalat még most is kitart a Facebook Libra nevű saját pénzneme mellett, de vannak, akik már felrúgták az együttműködést. Mások pedig, köztük a Twitter, eleve hallani sem akarnak róla. Egy vele készült interjúban arról kérdezték Jack Dorseyt, ők csatlakoznának-e, ha arról lenne szó. Dorsey határozott választ adott: nincs az az isten, hogy részt vegyenek ilyesmiben – idézte a férfi szavait a The Verge. Dorsey a kijelentését azzal indokolta, hogy Zuckerbergék terve nem összegyeztethető a mikroblog küldetésével, és személy szerint sem tartja jónak, ami a Facebook falai közt folyik. Szerinte eleve felesleges próbálkozásról van szó, hiszen kriptovaluták most is léteznek.

Kiterjesztett valóság teszi hatékonyabbá és biztonságosabbá a gyógyszerek csomagolásának folyamatát A GEFCO, a komplex ellátási lánc megoldások globális vezetője az ArtiShock-kal partnerségben egy innovatív kiterjesztett valóság (augmented reality, AR) applikációt fejlesztett ki, amelynek segítségével fokozható az ellátási lánc termelékenysége. A GEFCO Enterprise AR, a GEFCO raktári dolgozói számára lehetővé teszi – a Microsoft HoloLens headset használatával –, hogy digitális információkhoz kapcsolódjanak, például felhasználói kézikönyvekhez és munkavégzési protokollokhoz férhessenek hozzá. 

Változhat az EU-s netsemlegességi szabályozás Új, egységes szabályértelmezési kereteket hozna létre az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (BEREC) az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2015/2120 számú, európai hálózatsemlegességről szóló rendeletével kapcsolatosan. Az erről szóló javaslatcsomag előzetesét a testület legutóbbi plenáris ülésén tárgyalta, ezzel párhuzamosan nyilvános konzultációra bocsátotta a módosítási javaslatokat.  Az előterjesztés már különállóan foglalkozik az 5G szabvány által megjelenő egyik lényeges hálózattechnológiai újdonsággal, az úgynevezett network slicinggel.

Vadiúj digitalizációs stratégiával rukkolt elő az MNB Új fintech stratégiát hozott létre az MNB, amely 24 konkrét intézkedési javaslattal próbálja elősegíteni az innovációt, digitalizációt a magyar pénzügyi szektorban - mondta el Kandrács Csaba, az MNB alelnöke az intézmény konferenciáján. E stratégia tartalmazza majd többek közt a digitális sztenderdek létrehozását, az egyetemekkel való együttműködés elmélyítését és az online szerződéskötés, valamint közösségi finanszírozás támogatását is. A digitalizáció költséghatékonyabbá teheti a magyar bankszektort és olcsóbbá teheti a pénzügyi szolgáltatásokat is.

A deep learning iparosodása A deep learning (mély tanulás) az elmúlt években a gépi tanulás és mesterséges intelligencia legerősebb ágává vált. Bámulatos eredmények láttak napvilágot, mint például a világbajnokot legyőző gépi Go játékos, a néha a szakorvosi pontosságot is megközelítő diagnosztikai rendszerek, vagy például az emberivel szinte összetéveszthető minőségű gépi beszéd. Ma már az Interneten és az okostelefonon futó számos szolgáltatás alapját a mély tanulás adja. Mi kellett ahhoz, hogy a jellemzően különösen nagy számításigényű algoritmusok a beágyazott rendszerektől az adatközpontokig jól és könnyen skálázhatóak legyenek? Meddig és hova fejlődik a technológia?


Októberi Club: Ügyfélközpontú szolgáltatások Új trendek az e-közigazgatás terén Az októberi ITB Clubon, ahol a NISZ Zrt. képviselői, Vetési Iván, ügyfélkapcsolati és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes, valamint Pándi Boglárka, szolgáltatásfejlesztési és termékmenedzsment igazgató mutatja be az e-közigazgatás terén megvalósult megoldásokat, azok elterjedtségét és a felhasználók számára nyújtotta előnyét.
Időpont: 2019. október 29., 8:30–10:30
Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)

 

HUMAN

Észre kell venni, ha gondja van a kollégának Nincsenek könnyű helyzetben a kortárs cégvezetők, nemcsak ügyesen kell lavírozniuk a változó piaci kihívások közepette, de a munkatársaik megtartásáról és motiválásáról sem szabad megfeledkezniük. Az emberi tényező felértékelődött a munkaerőhiány korában, így minden rezdülésükre figyelniük kell, hiszen egy belső vagy külső problémákkal terhelt kolléga ronthat a vállalkozás helyzetén.

Tudatos turizmus: 9 módszer a fenntarthatóbb utazásért A turizmus mára az autó- és az energiaipar mellett globálisan a három legnagyobb iparág egyikévé vált. Ez egyben függőségi viszonyt is kialakított, a hivatás- és szabadidős turizmus világszerte tömegeket foglalkoztat, rekordmennyiségű jövedelmet termel – és elképesztően sok szemetet is. Az elszabaduló ingatlanárakról, letarolt természeti értékekről, a keletkező szennyezőanyagokról nem is beszélve. A döntéseinkkel mi is hozzájárulhatunk, hogy ez egy kicsit máshogy legyen.

Amikor az alkalmazott téved Nem érdemes sokáig rágódni azon, ha kiderül, hogy hibázott az egyik alkalmazottunk. Igyekezzünk vele együtt közösen levonni a tanulságokat, ahogy a megoldást is közösen eszeljük ki. Konstruktív, jövőbemutató viselkedéssel biztos, hogy az esetet fejlődési lehetőséggé fordíthatjuk át. Hol járt az eszed? Figyeltél egyáltalán arra, amit csinálsz? Mégis mire gondoltál, amikor meghoztad ezt a döntést? Íme, kapásból három olyan mondat, amelyekkel kár is kezdeni bármilyen beszélgetést, amikor kiderül: óriásit tévedett az egyik alkalmazottunk.

Melyik országban dolgoznak a legtöbbet Európában, és melyikben a legkevesebbet? A ShopAlike megvizsgálta összesen 31 országot, melyek az Európai Gazdasági Térség tagjai, hogy mennyi időt töltenek ténylegesen munkával az emberek. A legérdekesebb ténylegesen ledolgozott heti óraszám és a hivatalos óraszám eltérése: míg Izlandon a teljesen megszokott 40 órás munkahét van érvényben, a valóságban 44,5 órát töltenek a dolgozók átlagosan munkával. Dániában csak 37 órás a munkahét, és erre csak heti egy órát húznak rá a dolgozók, így izlandi társaiknál heti 6 és fél órával kevesebbet dolgoznak.

Váltás a karrier közepén: önmegvalósítás vagy kényszer? Nem titok, hogy napjaink vezetőinek nemcsak a fiatal generáció motiválásával és igényeivel kell megküzdenie, de a középkorúak életközépi válságával is. Sokan tagadják ezt, pedig a legújabb pszichológiai trendek szerint teljesen normális jelenség az, ha valaki karrierje delén úgy érzi, vakvágányra került az élete. Nem kényszer ez a jelenség, hanem az önmegvalósítás egyik válfaja csupán, amellyel ki így, ki úgy tud sáfárkodni, de elkerülni nem igazán lehet, még ha sikeres ICT-menedzser vagy cégvezető is az illető. 

Ezért gyűlöli a céges értekezleteket a Cápák között sztárja Gyűlölöm az értekezleteket. Senki sem szereti a meetingeket, kivéve azokat, akik fánkot hoznak magukkal, és azokat, akik szeretnek a gyerekeikről mesélni – mondta nemrégiben az Actually Me című műsorban Mark Cuban, a több mint 4 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező amerikai üzletember. A Cápák között című műsor amerikai verziójának (Shark Tank) sztárbefektetője szerint az értekezletek gyakran a hatékonyságot ölik meg, a meetingekre szánt idő fele olyan „nonszensz” dolgokra fecsérlődik el, amelyeknek semmi köze a tényleges munkához.

Norvégiában a legjobb nőnek lenni, Magyarország távol az élmezőnytől Svájc és a skandináv államok az élbolyban, Magyarország a középmezőnyben. A lista végén azok az országok, ahol háború dúl, és ezért egyre rosszabb nőnek lenni. 2017 óta teszi közzé két jeles egyetem a nők helyzetével kapcsolatos világ indexet, mely legutóbb 167 országot vizsgált meg abból a szempontból, hogy ott a nők jogai és élet lehetőségei hogyan alakulnak. A Georgetown egyetem és az Oslói egyetem közös felmérése nem ad okot különösebb optimizmusra: a háborús övezetekben lényegesen romlott a nők helyzete. Ezért Jemen áll az utolsó helyen, ahol évek óta kilátástalan polgárháború dúl. Utána következik Afganisztán, Szíria, Pakisztán és Dél-Szudán.

A megváltozott munkaképességűek jelenthetik a megoldást a munkaerőhiányra Összesen nagyjából 370 ezer megváltozott munkaképesságű magyar állampolgár él jelenleg hazánkban, közülük mintegy 150 ezren dolgoznak, holott az elmúlt években komoly előrelépések történtek. De minél többször és több helyen lenne érdemes beszélni arról, hogy mik a lehetőségek, mire érdemes készülni, miért lehet ez jó a vállalatnak és munkavállalóknak - mondják a szakemberek.

Virtuális asszisztensek - a kiszervezett adminisztráció Míg külföldön elterjedt és a vállalkozások körében elfogadott, addig hazánkban újdonságnak számít, hogy a nők saját vállalkozást alapítva virtuális asszisztensként otthonról dolgozzanak. Sok esetben a nőket a gyermekvállalás után már nem várják vissza korábbi munkakörükbe. Dolgozni, karriert építeni azonban ők is szeretnének. Ehhez teremtik meg maguknak a lehetőséget saját virtuális asszisztens vállalkozásukkal. Magyarországon elsőként Kiss-Márton Adrienn, HR szakember és virtuális asszisztens (VA) mentor fogta össze a hazai virtuális asszisztens közösség tagjait, akiknek most konferenciát is szervezett.


November 12-én Ethical Hacking Day a Lurdy Házban! Hivatkozzon a regisztrációs e-mailben az #itbusiness-re, és vegyen részt 50%-os kedvezménnyel a rendezvényen!

Részletes program és regisztráció:
 http://sysadminforum.hu/…/10/1...

Ne feledje: #itbusiness!


Évi 30 ezer magyar felnőtt meghal, mielőtt még nyugdíjba mehetne Lehet, hogy 70 éves korunkig is dolgozhatunk majd, mert ahogy tovább élünk, jó eséllyel emelkedhet a nyugdíjkorhatár is. Az egy dolog, hogy tovább élünk, de vajon egészségesek leszünk-e, főleg akkor, ha még tovább kell dolgoznunk? Egyáltalán megérjük-e, hogy nyugdíjasok legyünk? Ezekre a kérdésekre nem lehet egzakt választ adni, hiszen senki nem tudja, mit hoz a jövő, de a statisztikák adnak némi támpontot, és azok szerint a jelenlegi helyzet elég borús: évente csaknem 30 ezer felnőtt nem éri meg a nyugdíjkorhatárt, és 60 éves kor felett már nemigen számíthatnak egészségre a magyarok.

Kerítésfestés a főnökkel - Avagy miért fontos a vállalatoknak, hogy a munkavállalóikkal közösen álljanak ki a jó ügyek mellett? Avagy miért fontos a vállalatoknak, hogy a munkavállalóikkal közösen álljanak ki a jó ügyek mellett? Az önkénteskedés és a társadalmi szerepvállalás egyre több vállalatnál kap kiemelt szerepet. Egy hátrányos helyzetű közösséget, intézményt rengeteg módon támogathat egy vállalat, a közös jótékonykodásnak pedig a munkavállalók elköteleződésében is szerepe van. De mit tehet a vállalat a kötelezőkön túl, hogy valóban felelősségteljesen működjön?

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bernáth Tamás

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4967 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: