Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

BusinessForum 2019 SAP Business One szekció Hogyan lehet a gyártási folyamatot teljes körűen lefedni? Milyen lehetőségeket tartogat a felhő? Milyen változásokat hozhat a cég életében egy integrált rendszer bevezetése? Minderre választ kap szakértőinktől a BusinessForum – SAP Business One szekciójában! 

Részletes program és regisztráció: https://itel.li/businessforum

Kövesse Ön is az itelligence Hungary social media csatornáit!

> Facebook:
 https://www.facebook.com/itelligencehungary/
> LinkedIn:
 https://www.linkedin.com/company/itelligence-hungary-kft./

 

TECHNOLOGY

Mentors & Partners Groupként folytatja tovább a 3B Újabb jelentős fejlődési ponthoz érkezett a 3B, amely idén hazánk vezető üzletfejlesztőjévé vált, köszönhetően annak, hogy a számukra évek óta bizalmat szavazó partnereik jelentős fejlődésen mentek keresztül, így a céget is egyre több üzletfejlesztési feladattal látják el. Az elmúlt időszakban több olyan új üzletfejlesztési partnerkapcsolatot indított el a 3B, amely a komplex üzletfejlesztésen túlmenően, annak részeként nemzetközi expanziót állít a középpontba. Számunkra mindig kiemelt jelentőséggel bírt partnereink igényeinek teljes körű kiszolgálása, és mi ezt nem csak mondjuk, gondoljuk, hanem konkrétan lépéseket is teszünk megvalósítása érdekében." fogalmazott Palencsár Miklós, ügyvezető-alapító.

Megpróbálta megvédeni a Librát Zuckerberg, de rengeteg kérdést nyitva hagyott Kitartott álláspontja mellett szerdai képviselőházi meghallgatásán Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portál elnök-vezérigazgatója, amely szerint a cégnek be kellene vezetnie a Libra nevű globális digitális kriptovalutát. Zuckerberg azzal próbált érvelni, hogy amennyiben az amerikai hatóságok és törvényhozók betiltanák a Librát, azzal átengednék az Egyesült Államok technológiai előnyét Kínának. A törvényhozás pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó bizottsága előtti meghallgatás több órán keresztül tartott, és a törvényhozók gyakran ellenséges hangnemet ütöttek meg Zuckerberggel szemben.

Rossz hírt közölt a Huawei: igazából még messze vannak az Android leváltásától A Huawei egyik amerikai vezetője a Financial Timesnak adott interjúban ismerte el, évekre vannak attól, hogy a Harmony OS legyen „az új Android". Rossz hír ez az amerikai embargó által továbbra is nehéz helyzetbe hozott vállalatnak, amely ennek értelmében akár éveken át kimaradhat a nyugati piacokról. A Huawei már évek óta dolgozik azon, hogy saját operációs rendszer fejlesszen, ám az, hogy az Egyesült Államok szankciókat vezetett be ellenük, – emiatt pedig elestek az Androidtól, – jelentősen felgyorsította a folyamatot. Augusztus elején lényegében be is mutatták a kínaiak a saját fejlesztésű operációs rendszerüket, a Harmony OS-t.

Egy cég akarja megetetni a világot A világ egyik legismertebb gyógyszergyártó cégének számító Bayernek van egy komoly problémája: egy éve megvásárolta a Monsanto nevű vetőmag és növényvédőszer-gyártó céget, ezzel pedig a világ egyik legnagyobb agrárkémiai és technológiai cégévé vált. A probléma nem ez, hanem az, hogy a GMO növényeiről és a glifozát nevű vegyszerről ismert Monsanto versenyben van - vagy hát volt - a kapitalizmus történetének leggyűlöltebb cége címért, az amerikai vállalat ellen évente óriási tüntetéseket szerveztek szerte a világon, amely ellen számos per van folyamatban.

Kiszámolták, mennyibe kerül Afrikát szélessávú internettel ellátni Elkészült a friss jelentés arról, mennyibe kerülne kiépíteni a világ digitális hozzáférés szempontjából legfejletlenebbnek számító kontinensén, Afrikában a szélessávú hálózatot úgy, hogy az egyetemesen képes legyen biztosítani a világhálóhoz való kapcsolódást az ott élők számára. A Világbank-csoport tanulmánya szerint a végszámla tetemes, és csak széleskörű összefogással finanszírozható, ám ha nemcsak elvi feltételezésként létezne az afrikai szélessávú internet, az ugrásszerű fejlődést hozhatna a kontinensen.


Digitális stratégiát készített a Bankszövetség – de miről is szól ez a dokumentum? Kiderül a cikkből! Ha Önt is érdekli a bankszektor digitalizációja, vegyen részt a Portfolio „Banking Technology 2019" konferenciáján november 14-én az Europa Congress Centerben!

Program:
 http://bit.ly/359vRoD
Jelentkezés:
 http://bit.ly/2odqXq8
Digitális ugrásra készül a magyar bankszektor, íme a bankszövetség nagyszabású terve


Teljesen új dimenzióba kerül a fizetés Gauder Milán a Mastercard Europe termékfejlesztési és innovációs vezetőjeként a cég meglévő és új termékeinek fejlesztéséért felel. Abból az alkalomból beszélgettünk, hogy Budapesten jelentették be – a világon elsőként nálunk indul el a Viberrel közösen fejlesztett azonnali pénzküldő szolgáltatás, a Moneytou. A közelmúlt és a jelen mellett arról is kérdeztük, milyenek lesznek a jövő megoldásai.

Agilitás és rugalmasság hajtja a felhőtechnológiát Második alkalommal rendezték meg az Amazon felhő konferenciáját Budapesten, az AWSome Day nevű rendezvényen a felhőóriás két nemzetközi szakértője is képviseltette magát. A TC2 az AWS régiós partnere szervezte meg immár második alkalommal az AWSome Day felhőkonferenciát, melyre 465 regisztrált IT-s, üzleti vezető volt kíváncsi. A TC2 nemrég kapta meg az AWS Advanced Partneri fokozatot, amely a magyar piacon egyedülálló, de a régióban is ritkaságnak számít.

A Tik-Tok lehet a zenei kiadók következő áldozata Napjaink zenei szolgáltatásait és zenefogyasztását a streaming szolgáltatások dominálják, efelől nagyon nem lehet kétség. Ugyanakkor egyre erősebben jelenik meg a zenei tartalom a közösségi szolgáltatásokban, elsősorban a chat szolgáltatásokban is. ennek a piacnak a szinte egyeduralkodója a kínai Tik-Tok, a néhai Musical.ly hamvain felépült alkalmazás vállalkozás. És ugyan szorosan véve nem számít zenei szolgáltatásnak ( ahogyan Youtube-ot is ritkán emlegetik annak, minden ellenkező adat ellenére ) mégis mivel zenei tartalmak jelennek meg rajta, ezért szükséges, hogy a nagy nemzetközi kiadókkal is rendelkezzen megállapodással azok felhasználására.

Érkeznek az 5G-s készülékek Már több 5G-s készülék is elérhető a magyar piacon, az LG most egy csúcskategóriás, dupla kijelzős telefont mutatott be, melynek az üzleti életben is van értelme. Az üzleti életben igen népszerű Nokia Communicator sorozathoz tartozó készülékek jutottak az eszembe, mikor az LG Magyarország budapesti sajtóeseményén bemutatta az LG V50-es csúcskategóriás készüléket. Az 5G képes telefon alapból egy olyan tokkal kerül forgalomba, ami mellé egy második képernyőt lehet bepattintani – ezen a második képernyőn jelenhet meg például a rövidebb emailek írását megkönnyítő billentyűzet, persze nem fizikai, hanem virtuális valóságában.

Vészhelyzet a bankok harmadánál! Lábjegyzetté válnak a történelemben? Értékteremtés helyett tulajdonosi értéket rombol a globális bankrendszer mintegy 60 százaléka, pedig a gazdasági lassulás miatt ennél már csak rosszabb lesz a működési környezet a következő években – figyelmeztet a McKinsey friss éves globális banki jelentésében. A bankok mintegy egyharmada az utolsó órában van, amikor még előre menekülhet, ellenkező esetben eltünteti őket saját tehetetlenségük vagy még inkább az egyre nagyobb fenyegetést jelentő fintech cunami.

Itt találkoznak a technológia őrültjei Sokan vannak, akik élnek-halnak az innovációért, akiknek elsődlegesen nem a profit, hanem a Föld jobbá tétele érdekel. A római Maker Faire tele van ilyen feltalálókkal. Nincs még egy rendezvény a Földön, ahol ilyen jól megfér egymás mellett a négyoldalú flipper, a búvárrobot, a banánenergiával hajtott véletlenszám-generátor vagy éppen a csináld magad rakéta. Míg a CES, az IFA és az MWC mind a nagyvállalatokról szól, amelyeknek nemcsak arra van pénzük, hogy újabbnál újabb termékeket fejlesszenek ki, hanem a közízlést és a közgondolkodást is képesek formálni, addig a római Maker Faire kvázi azokról az innovátorokról, akiket a többség csak „őrült feltalálóknak" szokott nevezni.

Így segítheti a mesterséges intelligencia a KKV-kat Egy magyar szoftverfejlesztő cég világszerte élen jár a gyártó-, logisztikai- és kereskedelmi szoftvermegoldások fejlesztésében, főszerepben a mesterséges intelligencia. Legújabb áttörésük, hogy a piacon elsőként alkalmazzák gyártási rendszerekben a genetikus algoritmus alapú mesterséges intelligenciát, melynek köszönhetően a kis- és közepes vállalkozások az adott folyamatra fordított időt és költségeket legalább 30-40 százalékkal tudják csökkenteni.

A 3D nyomtatás és a brit nemzetbiztonság Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma új megközelítést dolgozott ki a mai csúcstechnológiák, köztük az additív gyártás (AM) és a mesterséges intelligencia nemzetbiztonságot erősítő felhasználásáról. A nemrég publikált Védelemtechnológiai keret és Védelem-innovációs prioritások anyagokban a nyomtatható szenzorokat és a bionyomtatást nélkülözhetetlennek tartják emberek és platformok teljesítményére vonatkozó újfajta adatok gyűjtésében. Ben Wallace védelmi miniszter szerint az iparággal a lehető leghatékonyabban és legeredményesebben kell együttműködniük.


Októberi Club: Ügyfélközpontú szolgáltatások Új trendek az e-közigazgatás terén Az októberi ITB Clubon, ahol a NISZ Zrt. képviselői, Vetési Iván, ügyfélkapcsolati és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes, valamint Pándi Boglárka, szolgáltatásfejlesztési és termékmenedzsment igazgató mutatja be az e-közigazgatás terén megvalósult megoldásokat, azok elterjedtségét és a felhasználók számára nyújtotta előnyét.
Időpont: 2019. október 29., 8:30–10:30
Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)

 

HUMAN

Ha a közösségi média miatt ugrik az állás… A HR-es szakemberek aktívan használják a közösségi oldalakat toborozásra, de információszerzésre is. Ha állást keresünk, ne csak CV-nket poroljuk le, hanem a közösségi média megjelenésünket is szedjük ráncba! Cikkünkben hét olyan esetet mutatunk be, amikor a közösségi média segítségével feltárt információk miatt az adott jelölt végül nem kapta meg az állást. Tanulságos történetek.

Van itt 5 alkalmazás, amik a Google szerint segíthetnek leszokni a mobilfüggőségről Nem csak a saját környezetünkben találhatunk olyan embert, aki az átlagnál sokkal többször néz rá a mobiljára. A probléma ellen már a Google is próbál tenni saját fejlesztésű készítményeivel”. Egyre nagyobb probléma a mobilfüggőség, hiszen egyre több helyen érezni a hatását. A vacsorához ülő családok már a közös étkezésre szánt idő felében telefonnal, táblagéppel, tévével vagy más dolgokkal foglalkoznak ahelyett, hogy az együttlétre koncentrálnának. A telefongyártók már elkezdtek ötletelni, hogyan lehetne kezelni a jelenséget.

Megsajnáltam Tibi atyát Régen is sertepertéltek iszonyúan sötét arcok a Közgáz környékén, 2007-ben például a Kisvállalkozás Tanszék egyik vezető oktatója meghívta az épp szabadlábon lévő Stadler Józsefet előadni a sikerről, a vállalatvezetés titkairól. Ehhez képest épp Tibi atya, pontosabban a három Tibi atyás fickó közül Tóth Máté előadására érkeztem a Közgáz nagyelőadójába. Tibi atya birodalma – brandépítés mesterfokon címmel futottunk neki a sikertörténetüknek, meg hogy a meghívó diákszervezet szerint hogyan váltak ismert startuppá.

Digitalizációs iskolai pályázatokat írt ki a VISZ A pályázatot a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) írja ki a magyarországi működésre bejegyzett, érvényes működési engedéllyel rendelkező középfokú oktatási intézmények részére, amelyekben a rendszeresített képzés főállásban oktató tanárok közreműködésével valósul meg. A VISZ „Az év digitalizációs középfokú iskolai tanári csapata” szakmai díjjal a közvetlen oktatási munkában oroszlánrészt vállaló, munkájukban a digitális transzformációt, az informatika mindent átszövő hatását felhasználó tanári közösség erkölcsi-anyagi elismerésének emeléséhez szeretne hozzájárulni.

A mobil tanulás hatása az üzleti eredményekre Nagy öröm látni, amikor mások is erőfeszítést tesznek arra vonatkozóan, hogy a különféle képzési kezdeményezések eredményességét adatokkal is alá tudják támasztani. Az úgy volt, hogy összefogott a Fuse nevű digitális tanulási keretrendszer fejlesztő cég (nem, nem Learning Mangement System, hanem egy másféle alternatíva), a University College London Artificial Intelligence központja, valamint ügyfelük, a 420 kiskereskedelmi üzletében 3000 alkalmazottat foglalkoztató Carpetright cég, kb. olyasmi profillal, mint itthon a Diego. A kérdés, amit szerettek volna megválaszolni, az volt, hogy a digitális tanulás eredményez-e mérhető teljesítményjavulást az értékesítésben.

„Egy nő a szövegekben másként viselkedik, mint egy férfi, például kevéssé agresszív” Egyáltalán nem könnyű más korúnak, más neműnek, más szociális helyzetűnek kiadni magunkat az internet anonimitására támaszkodva, mint gondolnánk. Sőt, a hozzáértők képesek pontos profilt alkotni a bűnözőkről pusztán a nyelvhasználatuk alapján. Van néhány alapelv, amelyből a nyelvi profilozók kiindulhatnak. Például, hogy minden ember nyelvhasználata egyszeri és megismételhetetlen. Ilyen értelemben tehát az ujjlenyomathoz hasonlít. Ránki Sára magyartanárral és igazságügyi nyelvésszel beszélgettünk.

Erről ne akarj lemaradni A FOMO – Megosztod és uralkodsz annak ellenére az utóbbi idők egyik legjobb magyar filmje, hogy látszólag csak közösségi médiás ökörködésből áll. A FOMO, azaz a Fear of Missing Out („félelem, hogy lemaradsz valamiről") kifejezése az elmúlt néhány évben terjedt el, és azt az érzést írja le, amikor a közösségi média-használókat már-már rettegéssel tölti el, ha néhány órát nem csekkolják az internetet, hiszen bármikor történhet valami olyan, amiről nem kéne lemaradni. Persze igazságtalan lenne ezt a jelenséget kizárólag a Facebook és társai hatásmechanizmusára értelmezni, pont ugyanilyen FOMO, amikor hosszú sorok kígyóznak a legújabb iPhone-t áruló boltok előtt.

Az élet hat bástyája A közelmúltban betegséggé nyilvánított kiégés mögött alapvetően az ember érzelmi kielégítetlensége áll, a következő népbetegség pedig a magányosság lehet. Mindez ugyanakkor tanulással és figyelemmel elkerülhető - tudtuk meg Malchiner Péter nemzetközileg elismert coach és bestseller szerzőtől, aki október 4-én újra indítja rendhagyó előadássorozatát a Spirit Színházban. Kérdeztük az élet hat bástyájáról, emberi kapcsolataink fontosságáról, a jóléthez vezető útról.

A reklám fenegyerekei Nem várható el egy bátortalan társadalomtól, hogy tagjai bátor reklámokat alkossanak. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne akadnának olyan kivételek, akik feltéve egy másfajta szemüveget bizonyos értelemben irányt mutatnak, beírva ezáltal magukat a magyar reklám történelemkönyvébe. Erdélyi Zsolt és Geszti Péter a klasszikus reklám haláláról, a digitalizáció kihívásairól, a kreatív ember szerepéről.

A munkavállalók mellett a munkáltatók is szeretik a távmunkát A munkavállalók 80 százaléka és a felsővezetők kétharmada is támogatja az otthoni munkavégzést – szűrhető le a Profession.hu legújabb felméréséből. A jelentős arányú pozitív hozzáállásban szerepet játszhat, hogy öt év alatt tetemesen nőtt az ezzel kapcsolatban tapasztalatot szerzők aránya. A válaszok szerint a cégeknél a távmunka lehetővé tétele számos területre jótékony hatással van, növeli például a munkavállalói elégedettséget és a lojalitást is, ami a jelenlegi munkaerőpiaci körülmények között hatalmas érték.

Világviszonylatban is magas adó sújtja a magyar dolgozók bérét A hazai fizetésekre rakódó adók és járulékok még mindig az egyik legmagasabbak a világon. Az egy számjegyű szja-ról egyre kevesebb szó esik. Ugyan a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) felmérése szerint tavaly Magyarországon csökkentek a legnagyobb mértékben a foglalkoztatást terhelő adók - vagyis a személyi jövedelemadó (szja) és a szociális hozzájárulási (szocho) adó -, ezek összesített mértéke a tagországok között még mindig a hatodik legmagasabb.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bernáth Tamás

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4967 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: