Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

BusinessForum 2019 Hogyan lett Bruce Willis a Hell arca? Adott a világ egyik legismertebb színésze és a világ egyik legismertebb energiaitala. Tökéletes párosítás egy reklámkampányhoz – de mi a háttérsztori? És mit tanulhat mindebből az ICT-szektor? Egyáltalán, hogy kerül a téma egy SAP-fókuszú IT-technológiai konferenciára? Pantl Péter, a Hell Energy nemzetközi kommunikációs és marketingigazgatója elárulja! 

Részletes program és regisztráció: https://itel.li/businessforum

Kövesse Ön is az itelligence Hungary social media csatornáit!

> Facebook:
 https://www.facebook.com/itelligencehungary/
> LinkedIn:
 https://www.linkedin.com/company/itelligence-hungary-kft./

 

TECHNOLOGY

A Facebook továbbra is jövőre tervezi a kriptovalutája piacra dobását A Facebook, amely Libra nevű digitális valutaprojektjét illetően növekvő elutasítással szembesül, a közelmúltban bejelentette: nem ragaszkodik ahhoz, hogy kriptovalutája a kezdeti javaslatnak megfelelően szintetikus alapú legyen. Járható útnak tartja azt is, hogy a Libra az olyan nemzeti valutákra épüljön, mint a dollár. David Marcus, aki a Libra projekt vezetője, egy banki szemináriumon azt mondta: a Csoport fő célja továbbra is az, hogy egy hatékonyabb fizetési rendszert alkosson. Nyitottak vagyunk az alternatív megközelítésekre. Másképpen is megcsinálhatjuk.

Magyarország fontos alapköve lehet a Viber jövőjének Hazai fejlesztésű pénzküldési szolgáltatást indít a Viber Magyarországon, mellyel hosszabb távon az okostelefon-felhasználók legalább 65%-át meg tervezi szólítani a vállalat, később pedig a magyar modell sikerét látva a régió többi országában is megindulhat a terjeszkedés– árulta el Cristina Constandache, a Rakuten Viber pénzügyi igazgatója.

Brutális megszorításra készül az Audi Az Audi 15 milliárd eurós (5025 milliárd forint) költségcsökkentési programot hajt végre 2022-ig - mondta a német autógyártó társaság vezetője a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak (FAZ). A lap keddi összeállítása szerint a megszorítások főleg a vállalat két hazai gyárát érinthetik. Bram Schot elmondta, hogy eddig 10,5 milliárd eurónyi megtakarítási potenciált" azonosítottak, és a program felét már teljesítették. Hangsúlyozta, hogy a Következetesen Audi" elnevezésű átalakítási terv révén sikerül „finanszírozni az Audi jövőjét".

A veszteséges kriptokereskedés 3 lehetséges oka A kriptopénzek világa igencsak egyedülálló. Egyrészt ott vannak azok a milliomosok, akik mindenféle nagyobb erőfeszítés nélkül léptek be a piacra, másrészt egy sor szerencsétlen, akik a kriptopénzek miatt szinte mindenüket elveszítették. Hogyan lehetséges, hogy egy ilyen gyorsan bővülő ipar tönkretegyen bárkit is?

Új munkahelyre már nem jár támogatás – Egyedi döntéssel egyre könnyebben jön az állami pénz Októberben ismét végrehajtott néhány változtatást az egyedi kormánydöntés útján megítélt (EKD) támogatási rendszerben a kormány, további könnyítéseket vezetve be. A márciusi módosítás óta az úgynevezett kapcsolt vállalkozások is igénybe vehetik a vissza nem térítendő állami pénzeket, illetve 250-ről 100 főre csökkent az a minimális munkavállalói létszám, amely alapfeltétele volt a támogatásnak. Októbertől viszont már nem feltétel a munkahelyteremtés. Egyre könnyebb állami pénzhez jutni.

Továbbra is az Apple és a Google a világ legértékesebb márkája Immár a hetedik egymást követő évben lett az Apple és a Google a világ legértékesebb márkája az Interbrand nevű amerikai tanácsadó vállalat globális rangsorában. A 100 vállalatot rangsoroló Best Global Brands" globális márkarangsorban az első helyen az Apple áll, a márka értéke 234,241 milliárd dollár, 9 százalékkal több a tavalyinál. A második helyezett Google márka értéke 8 százalékkal, 167,713 milliárd dollárra emelkedett.

Fenyegetik a bankokat a tech óriások Nagyot változott az elmúlt közel két évtizedben a pénzügyi technológiáról, azaz a fintechről való gondolkodásunk. Az iparág hajnalán, a dotcom lufi kibontakozásával párhuzamosan az volt a vélekedés, hogy az innovatív, lendületes garázscégekből induló tech vállalatok megfojthatják a hagyományos bankolást. Később, a 2010-es évek fordulóján már sokan inkább úgy gondolták, hogy a tőkeerős befektetési bankok és az általuk felkarolt tech vállalkozások csoportjai közt dől majd el, ki lesz a fintechforradalom nyertese.

Milyen lesz egy okosplázában bevásárolni? Közép-Kelet-Európában 2019 és 2020 között 4,4 millió négyzetméternyi új pláza átadása várható, amelyek okos megoldásokkal, modern designnal és növekvő méretű közösségi terek kialakításával válaszolnak a 21. századi kereskedelem kihívásaira. A CEE régió kiemelt plázáinak példáin nyomon követhetjük az elmúlt 2-3 év legfontosabb változásait: a tallini T1, a budapesti Etele Plaza és a belgrádi Big Fashion bevásárlóközpontok építészeti megoldásai és egyedi szolgáltatásai új fejezetet nyitnak a régió plázáinak történetében.

Átértékelted a márkád? – „ma” volt a deadline Kun Miklóssal, a MEDIACOM stratégiai igazgatójával a közelmúlt márkázási paradigmáját felforgató brandek sikerének titkairól és az erre adható válaszokról beszélgettünk. A fiatalok márkákkal kapcsolatos elvárásai radikálisan eltérnek az előző generációkétól, ezért csak az lehet hosszú távon is sikeres márka, amelyik minél hamarabb megtalálja a számukra is érdekes és hiteles értékeket és megfelelően tudja kommunikálni feléjük.

A fél világ rajtuk röhög – A világ pénzét tették egy bukott cégbe Az év sztorijának indult, aztán kishíján az év nagy bukása lett a WeWorkból, amely az év egyik legjobban várt tőzsdei kibocsátását hajthatta volna végre, most pedig már arról van szó, hogy a nagytulajdonos, a sztorira eddig már több mint 10 milliárd dollárt költő japán Softbank újjabb milliárdokat kénytelen költeni, hogy mentse a menthetőt. Eközben a WeWork alapítója kifejezetten sok pénzt keres a sztorin, még ha el is kell hagynia a céget.


Inside ITB 2019 – Hogyan lehet növelni a „digitális zöldfülűek” biztonságát? A klasszikus ICT-felhasználóknak számító területek, mint a pénzügyi szegmens, a járműipar-közlekedés, az egészségügy vagy az energetika mellett valóságos digitális cunami ért el olyan területeket is, mint a jog, az agrárium, a sport vagy ingatlanok világa. Miközben az információbiztonság a klasszikus területek vállalatainál sem feltétlenül acélos, az újonnan digitalizálódó szervezetek sokszor esetleg még azt sem tudják, hogy milyen veszélyek fenyegetik őket a kibertérben és hogyan védekezhetnének ellenük. Hogyan lehet csökkenteni kitettségüket a kockázatoknak? A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Csinos Tamás (Clico), Gyimesi Csaba (PwC) és Nagy Róbert (Hungarocontrol).

 

HUMAN

Az adatvezérelt HR-hez vezető út kilenc állomása Akár dollármilliókat is hozhat egy cégnek, ha elkezdi hatékonyan használni a rendelkezésre álló adatokat a HR-folyamatok során, ahogyan az például a Virgin Media esetében is történt. Az adatvezérelt működésre való átállás során a meggyőző érvek és a jó stratégia mellett érdemes a vállalkozásnál már meglévő tudásra is támaszkodni.

Így teszi tönkre az irodai munka a szervezetünket A nagy rohanásban észre sem vesszük, de egész életünket ülve töltjük: reggel beülünk az autóba, végigüljük a napot az irodában, hazautazunk szintén ülve, majd este a fotelből nézzük a tévét. Pedig az emberi test eredendően mozgásra lett tervezve, így szervezetünk igencsak megsínyli az ülő életmódot már egészen fiatal korban is. Ez az életvitel ugyanis nemcsak a kardiovaszkuláris rendellenességek, tehát például a szívroham kockázatát növeli, hanem hosszú távon rengeteg mozgásszervi megbetegedés előidézője is lehet.

Megjelent a lista a világ legjobb nyugdíjrendszereiről Friss listán szedték össze, melyek a világ legfejlettebb és legjobb nyugdíjrendszerei. Mint kiderült, az első tíz helyen végző országból öt európai, sőt, a dobogón is Európa dominál. A tanulmány kitér arra is, milyen lépéseket kellene tenni annak érdekében, hogy az állami és magánnyugdíjrendszer hosszútávon is fennmaradjon, de ezek az ötletek nem tetszenének mindenkinek.

Sétálj el attól, ami rossz, még akkor is, ha nem tudod, mi felé tartasz! Nem baj, ha 20 évesen nem tudjuk, mivel akarunk foglalkozni. Nem baj, ha pályát módosítunk. Nem baj, ha otthagyjuk az egyetemet, mert az nem nekünk való. Sőt, tudjátok mit? Az sem baj, ha átmenetileg elsétálunk a nyomasztó jövőtervezéstől. A 20 éves Barney Rule egy szép napon úgy döntött, otthagyja a politológia szakot és befejezi egyetemi tanulmányait. A döntését követő este szórakozni ment, ahol pár pohár után úgy gondolta, kiszellőzteti a fejét. Mialatt végiggyalogolta az éjszakát, rájött, hogy esze ágában sincs hazamenni. Dél-Franciaországig meg sem állt, és tervei szerint még legalább ugyanennyit sétál majd Valenciáig is.


Októberi Club: Ügyfélközpontú szolgáltatások Új trendek az e-közigazgatás terén Az októberi ITB Clubon, ahol a NISZ Zrt. képviselői, Vetési Iván, ügyfélkapcsolati és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes, valamint Pándi Boglárka, szolgáltatásfejlesztési és termékmenedzsment igazgató mutatja be az e-közigazgatás terén megvalósult megoldásokat, azok elterjedtségét és a felhasználók számára nyújtotta előnyét.
Időpont: 2019. október 29., 8:30–10:30
Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)


Ki jut a Várba? – Felszívódó ismeretek a hamburgertudás helyett Egyre több szülő érzi úgy, hogy nem bízhat az állami iskolában, saját magának kell segítséget nyújtania a gyermeke számára a tanulásban, a tananyag elsajátításában. Ezt pedig az iskolarendszeren kívül tehetik meg. Gombamód szaporodnak az ezt a törekvést segítő programok, egyesületek; ezek közül is kiemelkedik sikerességével az úgynevezett Finniskola, amelynek keretében a gyerekek séta közben tanulnak.

Egymillióval több gazdag ember él Kínában, mint Amerikában Gazdaságtörténeti fordulatról számolt be a Crédit Suisse, amely a globális gazdaság legvagyonosabb polgárait vizsgálta meg. Most először szorult az Egyesült Államok a második helyre Kína mögött: 100 millió kínaival szemben csak 99 millió amerikai ütötte meg a svájci bank mércéjét. A Credit Suisse a világ legvagyonosabb 10 százalékáról készített mérleget. Ebben megállapítják: Kína immár felzárkózó országból kiépült piacgazdasággá vált, ez eredményezte a váltást az első helyen.

Újra lehet pályázni az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny általános ismertető eseményét Darázs Lénárd az ELTE ált. rektor-helyettese mint házigazda nyitotta meg. Pakucs János, a szervezőbizottság elnöke és a MISZ tiszteletbeli elnöke, hivatalosan is bejelentette a 2019-2020-ra kiírt 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny eseményt, és ismertette a feltételeket. Főként olyan kreatív fiatalokat keresnek, akik felismertek valamilyen műszaki, természettudományos problémát, és van saját ötletük a megoldásra is.

Új korszak kezdődik a munkahelyeken - Interjú Beck Györggyel 2019. április 30-ával Beck György visszavonul a Vodafone Magyarország elnöki pozíciójából. Kívülről úgy is tűnhetett, hogy ez a visszavonulás valóban visszavonulás, de most már nyilvánvaló hogy esze ágában sincs még a kellemesebb, unokázós, pecázós nyugdíjas életet választani.  Előzetesen megegyeztünk, hogy érdemben két dologról nem beszélünk: a Vodafone-ról és a sportról. Utóbbit csak 13 percig tudta megállni. Beck Györgyöt az éjszakai e-mailek hiányáról, a Csipke Rózsika álmából felébresztett számítástechnikai társaságról, de a Wikipédiáról is kérdeztük.

Együttműködés a gyerekek internetes biztonságáért Az együttműködési megállapodást Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Balogh János országos rendőrfőkapitány és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) elnöke írta alá. Edvi Péter, az NGYSZ elnöke beszédében rámutatott, a kibertér része lett a mindennapos életnek, amiben nagyon sok veszély leselkedik. Kitért rá, furcsának tartja, hogy a gyermekekről minden téren gondoskodnak, a kibertérben mégis magukra hagyják őket.

Hogyan tűnhet ki egy vállalkozó a tömegből? A csilifarm, amelynek a közösségépítés az igazi ereje, a biológia tankönyvből kiugró 3D-s csontváz és az Egri csillagok csatajelenete a körúti dugóban ülve – a Magyar Telekom az év elején indította innovációs rendezvénysorozatát, a MOST Fórumot, amelynek múlt heti rendezvényén három kezdő vállalkozó és egy kockázati befektető osztotta meg tapasztalatait, gondolatait a sikerről, a digitális tér nyújtotta lehetőségekről és arról, hogyan lehet hosszú távon is kitűnni a tömegből az online világban.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bernáth Tamás

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4967 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: