Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

Inside ITB 2019 – A biztonságtudatosság lefedetlen területei és a gamification Mi marad ki a hagyományos IT-biztonsági oktatási struktúrákkal és automatizált oktatásokkal? És hogy jön mindehhez a játék? Kiegészítő és innovatív képzési és tudatosító formákkal, felsővezetői és vezetői speciális tréningekkel kapcsolatos tapasztalatokról mesélt az INSIDE-on Gyimesi Csaba (PwC).

 

TECHNOLOGY

Adatbázis alapú 3D dokumentálás az infrastruktúra építés területén Az építmények, műtárgyak, vonalas infrastruktúrák, adatközpontok, gépészeti terek kivitelezés közbeni felmérésének majd későbbi üzemeltetésének egyik kihívása a tervdokumentáció és a kapcsolódó projektadatbázis egységesítése, továbbá naprakész állapotának megőrzése. A változáskövetésben segít a SceneCam® 3D kamera és a SceneCenter® dokumentációs szoftver.

Rábólintott a GVH, egyesülhet az Emag és az Extreme Digital A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az Emag irányításszerzése az Extreme Digital Zrt. felett nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt a műszaki termékek kereskedelmének piacán. Összefog a magyar és a román piacvezető e-kereskedelmi vállalat, a lépéssel elébe vágnak a nemzetközi versenytársak szorításának, hogy együtt hódítsák meg a régiós piacot. Az Extreme Digital megint egy dél-afrikai hátterű óriással fog össze. Az Emag tulajdonosa a dél-afrikai internetes óriás, a világ egyik legjelentősebb e-kereskedelmi és médiakonglomerátuma, a johannesburgi tőzsdére vezetett Naspers.

Hosszabbít Az Év Honlapja pályázat Meghosszabbított határidővel lehet még jelentkezni hazánk legrangosabb online marketing pályázatára, Az Év Honlapjára. A legjobb honlapokat, applikációkat, rendezvény oldalakat, influencer kampányokat, digitális marketing- és technológiai megoldásokat 26 kategóriában várja a szakmai zsűri, november 6-án éjfélig. Itt a legjobb lehetőség, hogy megmérettesd a digitális marketinged!

Vállalkozóbarát szabályozási és adózási környezet: jön az új kkv-stratégia A szaktárca kidolgozta, a kormány elfogadta a vállalkozások megkérdezésével készült kkv-stratégiát, amelynek részleteit november 5-én mutatják be – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten a KKV Tőkefinanszírozás 2019 című konferencián, amelyet a Portfolio és a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) csoporthoz tartozó Hiventures szervezett.

Mesterséges Intelligencia Kiválósági Központ alakul 2020-ban Az Infotér Konferencián jelentette be Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter, hogy a SZTAKI vezetésével 2020-ban megalakul a Mesterséges Intelligencia Kiválósági Központ. A központot a Digitális Jólét Program keretében létrejött MI Koalíció hozza létre, vezetője a SZTAKI, tagjai az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) kutatóintézetei és felsőoktatási intézményekből kerülnek ki.

Nézzük meg, hogyan is lesz egy ötletből világsiker A biztos szakmai érvényesülés titka legalább olyan misztikus, mint az örök élet elixírjének receptje. A Most Fórum legújabb, októberi rendezvénye ugyan senkinek sem adta kezébe se a bölcsek kövét, se a garantált siker kulcsát, de megmutatta, merre érdemes keresni. Hogyan hat az egyén szakmai előrelépésére vagy életútjára a digitalizáció? Inspirálja vagy nehezíti a kitűzött célok elérését, ötleteink megvalósulását? Bárki megtanulhatja, hogyan legyen sikeres, vagy az érvényesülés ma is attól függ, ki mennyire fér hozzá bizonyos privilégiumokhoz?

Jogosultságok gombnyomásra Könnyebben és gyorsabban tudják helyettesíteni egymást a kormányhivatali dolgozók egy most bevezetés alatt álló rendszer révén, ami az állampolgároknak is gördülékenyebb ügyintézést biztosíthat. A hozzáférési jogosultságok megfelelő kezelése minden informatikai környezetben rendkívül fontos. Fokozottan így van ez a kormányhivatalokban, ahol a dolgozók a nagy közhiteles állami nyilvántartások (személy- és lakcímnyilvántartás, gépjárművek, földhivatali rendszerek stb.) adatait kezelik. Nincs is addig gond, amíg mindenki az alapbeállított jogosultságaival dolgozik.

Modern idők online marketingje, stratégia alkotás 2019-ben Kutatások kimutatták, hogy marketing cégek több, mint 98%-a nem használja az adatvezérelt megoldásokat és még törekvésük sincs arra, hogy használják azokat. Remélem, hogy mára már minden marketing szakembernek nyilvánvaló, hogy ha méréseinket használjuk, akkor sokkal jobban, olcsóbban és fókuszáltan tudjuk elérni a célközönségünket. Amennyiben ezek az adatpontok megvannak, akkor jött el az ideje a különböző automatizmus szolgáltatásoknak, hogy üzletünk könnyebben skálázhatóvá váljon. Azok akik ezeket az eszközöket sikeresen használják nem csak gyorsabbak lesznek a piacon, hanem csökkenteni tudják a marketing költségeiket és emellett növelni tudják árbevételüket.

Viszlát, Dimension Data! Helló, NTT! Az elkövetkezendő időszak több szempontból is mozgalmasnak ígérkezik a Dimension Data számára. Az IT-rendszerintegrátor ugyanis nemcsak névváltásnak és átalakulásnak néz elébe, hanem a piacon az elsők között szavazott bizalmat egy olyan rendszernek, amely forradalmasíthatja a nagyvállalati alkalmazások teljesítményének monitorozására szakosodott iparágat. A rajt októberrel indul, de a színfalak mögött zajló átalakulások miértjébe és a megújulás ügyfelekre gyakorolt hatásaiba addig is bepillantást nyerhetünk.

Ez az 5 alapfeltétel elengedhetetlen a digitális átálláshoz Négy tapasztalt szakember – Papp Lajos, az Aegon Biztosító Értékesítési Fejlesztési vezetője, Komjáthy Csaba, a Deloitte technológiai üzletágának vezetője, Schenk Tamás, a Deloitte üzletviteli tanácsadási partnere és File Ágnes, a Deloitte Digital Salesforce üzletágának vezetője – a Salesforce Basecamp eseményen a beszélgetés felütéseként azt elemezték, hogy hol tart ma a digitális átállás folyamata Magyarországon. Mindannyian egyetértettek abban, hogy az átalakulás, bár technológiai megoldásokkal van megtámogatva, elsősorban nem technológiai kérdés.


Októberi Club: Ügyfélközpontú szolgáltatások Új trendek az e-közigazgatás terén Az októberi ITB Clubon, ahol a NISZ Zrt. képviselői, Vetési Iván, ügyfélkapcsolati és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes, valamint Pándi Boglárka, szolgáltatásfejlesztési és termékmenedzsment igazgató mutatja be az e-közigazgatás terén megvalósult megoldásokat, azok elterjedtségét és a felhasználók számára nyújtotta előnyét.
Időpont: 2019. október 29., 8:30–10:30
Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)

 

HUMAN

Új kommunikációs vezető az SAP-nál Halpert Zsuzsa veszi át az SAP integrált kommunikációs vezetői feladatait, mostantól ő felel a vállalat külső és belső kommunikációjáért Magyarországon és a dél-kelet-európai régió további öt országában. A hazai üzleti informatikai szektor vezető vállalatának új kommunikációs szakértője az ACG Reklámügynökségtől érkezett az SAP-hoz, közel 20 éve dolgozik kommunikációs területen. Média oldalon kezdte karrierjét: szövegíróként és promóciós producerként dolgozott egy magyarországi televíziós csatornánál, majd ezt követően váltott a PR területére.

D. Tóth Kriszta: A gödör legmélyén tudtam megfogalmazni, hogy ezt így tovább nem csinálom D. Tóth Kriszta, vagy ahogyan az ország egy ideje ismeri, DTK nagyot fordított saját karrierjén: egykori híradósból lett egy sikeres saját médiacég tulajdonos-vezetője. A WMN-sztorijáról az első online MesterAkadémia kurzusában mesél – de nemcsak a karrierváltásról, hanem arról, ami neki már sikerült: az álomötlet megvalósításáról.

Jobban bízunk a robotokban, mint a főnökeinkben Az emberek többsége, 64 százaléka jobban bízik a robotokban, mint a feletteseiben; az Oracle és a Future Workplace legújabb felmérésből kiderül az is, hogy a mesterséges intelligencia (AI) használata egyre elterjedtebbé válik, és a munkavállalók 50 százaléka alkalmazza már valamilyen formában, amely jelentős emelkedés a tavaly mért 32 százalékhoz képest. Kínában (77 százalék) és Indiában (78 százalék) több mint kétszer annyi munkahelyen adaptálták az AI technológiát, mint Franciaországban (32 százalék) vagy Japánban (29 százalék).

Küzdenek a munkáltatók a mérnökökért, könyvelőkért és a pénzügyi szakértőkért Több szektorban is megugrott az álláskeresések száma az év harmadik negyedévében a Profession.hu hazai munkaerőpiacról szóló jelentése szerint. A banki pozíciók esetében 27, a vendéglátásban 14, az építőiparban 5 százalékos a bővülés az előző év azonos időszakához képest — írta meg a Világgazdaság. Másképpen látja a munkaerőhiány helyzetét Juhász Csongor, a Prohuman ügyvezető igazgatója, aki szerint az említett szektorokban továbbra is szükség van munkaerőre, nem érezzük a hiány enyhülését.

A cél: bekerülni a top 3-ba a régióban – interjú Várkonyi Balázzsal, az Extreme Digital vezetőjével A Gazdasági Versenyhivatal október 17-ei sajtóközleményében számolt be arról, hogy engedélyezi a hazai piac két meghatározó szereplője, az Extreme Digital és az eMAG itthoni leánycégének fúzióját. Várkonyi Balázst, az Extreme Digital vezérigazgatóját kérdeztük a részletekről, és a közös tervekről. A GVH döntésének értelmében megtörténhet az Dante International Kft., vagyis az eMAG magyarországi leányvállalata és az Extreme Digital Zrt. egyesülése. Mi a következő lépés, és mikorra zárulhat le ez a folyamat?

Aktuális témákkal bővült az NJSZT ingyenesen letölthető tankönyve A Neumann Társaság ingyenesen letölthető, kifejezetten az átlagfelhasználóknak szánt, IT-biztonsági tankönyvének aktualizált kiadásából már az is kiderül, miként lehet felismerni a DeepFake technológiával készített hamis videókat, vagy mire kell vigyáznia a gyerekeknek a népszerű TikTok közösségi szolgáltatás használatakor. De abban is segítséget nyújt, hogyan kell megóvni digitális eszközeinket, ha azokat otthonunktól távol, például szállodában vagy étteremben használjuk.

Milorad Krstić: „Az alkotásaim jelentik az igazi eseményeket számomra” A szlovéniai születésű, szerb származású alkotóművész, Milorad Krstić felnőtteknek készült első animációs mozifilmjével, a Ruben Brandt, a gyűjtővel elindult a siker felé vezető úton, de ő már a következő nagy dobásra készül, hogy a nézői újra és újra megtapasztalhassák művészetének formailag liberális, progresszív és forradalmi jellegét. Az Alkotni születtünk interjúsorozat harmadik része.

A technológia megkönnyíti ugyan a háborúzást, de embertelenné teszi az embert Anthony Swofford, az Egyesült Államok tengerészgyalogságának korábbi tizedese jól ismeri a háború természetét. Az egykori mesterlövész most az MIT Technology Review-ban írta meg, hogyan látja a haditechnika fejlődését, és szerinte milyen veszélyeket rejt a távolról, halálos drónokkal vívott háborúzás. A magántulajdonú startupok eladják a mesterséges intelligencia vezérelte vagy robotkatonákkal vívott okosháború mítoszát. A kutatóközpontokban, ahol a legújabb és legtisztább gyilkolási módszereket fejlesztik, a párbeszéd nem a háborúzás erkölcsösségéről folyik, hanem a győzelem technológiájáról. 

Új szakképzési törvény jön, tanárok veszíthetik el közalkalmazotti státuszukat Legkésőbb október 31-éig a kormány elé kell terjesztenie Palkovics László innovációs miniszternek az új szakképzési törvényt és a „Szakképzés 4.0” stratégia végrehajtásának cselekvési tervét – derült ki a Népszava birtokába került előterjesztés-tervezetből. Az október 14-i keltezésű, nem nyilvános anyagot eddig csak a szakminisztériumokkal egyeztették, annak tartalmával kapcsolatban azonban még miniszteri szinten sincs teljes egyetértés.

Megbízhatatlan az egyre népszerűbb DNS-alapú családfakutató tesztek egészségügyi oldala Az adatkezeléssel kapcsolatos kérdések után újabb problémaforrásra mutattak rá szakértők a DNS-alapú családfakutató programok kapcsán, ez pedig az jövőben várható egészségügyi problémákkal kapcsolatos. A DNS segítségével felrajzolt családfás tesztek már a nagyközönség számára is elérhetőek, és hát valóban igen csábító a gondolat, hogy rokonokra bukkanhatunk a világ túloldalán is, azonban British Medical Journalban megjelent egy cikk, mely szerint rengetegen csinálják össze magukat félelmükben, vagy éppen ringatják magukat téves biztonságérzetbe, amikor a betegségekre való hajlamot nézik.

Alternatív juttatások bevezetésével növelhető a dolgozók elégedettsége 2019-től több változás is történt a béreket érintő közterhek és kedvezmények szabályozásában. Az előírások megfelelő alkalmazásával lényegesen csökkenthető a vállalatok bérköltsége. A munkavállalók negyede elégedetlen a juttatási csomagjával, a cégek kínálata ráadásul nem áll összhangban azzal, amit dolgozóik igazán értékelnének. - derül ki EY nemzetközi felméréséből. Javasolt tehát áttekinteni - és akár a kollégák megkérdezésével kialakítani - a lehetséges cafeteria csomagokat, mert a megfelelő ösztönzőrendszer egyszerre jelenthet motivációt a munkavállalónak és költségmegtakarítást a vállalatoknak.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bernáth Tamás

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4967 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: