Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

TECHNOLOGY

Röntgenkép a vállalati működésről Azt hiszi, tudja hogyan működnek cégénél a folyamatok? Nem érheti meglepetés, hiszen nemcsak definiálták a folyamatokat, de a lépéseit még át is ültették az informatikai rendszerekbe? Biztos benne, hogy csak el kell indítani egy beszerzési kérelmet, és utána a szoftverrendszer már gondoskodik a további lépések betartásáról? Gondolja át még egyszer, és ha kétségei támadnak, vegye igénybe egy folyamatbányászati (process mining) szoftver segítségét.

Kihátrált a Libra mögül a Visa és a Mastercard Bekövetkezett az, amire az elmúlt hónapok hírei alapján számítani lehetett. Október elején még csupán lehetőségként merült fel, hogy kihátrálhat a Facebook kriptovaluta programja mögül a Visa, a Mastercard, a PayPal és a Stripe. Mostanra mindez valósággá vált, ugyanis a Financial Times és a Bloomberg értesülései alapján a fent említett négy társaság mellett az eBay és a Mercado Pago is kivonult a Libra projektet támogatók táborából. Mindezek után a Libra Szövetség összehívott egy ülést Svájcban, amelynek a témája a szervezetben zajló további együttműködés lesz.

Tisztánlátás egyszerűen A munkaerőhiány miatt számos cég igyekszik a folyamatok automatizálásával javítani működési hatékonyságát. Ám az automatizálás csak akkor lehetséges, ha folyamataink jól szabályozottak, ahhoz pedig érdemes őket egyben kezelni, tanácsolja Pflanzner Sándor, az ADAPTO Solutions fejlesztési vezetője.


Portfolio Banking Technology 2019 Elektronikus fizetések jövője - Mi mozgatja a piacot? A fizetési iparág a bankok arany tojást tojó tyúkja, azonban egyre több felforgató szereplő, bigtechek, fintechek, nyomulnak be a piacra, és egyre sikeresebben hódítanak el részterületeket a régebb óta itt tevékenykedőktől. Hogyan fizetünk a jövőben? Mennyire működik jól most a piac, és vajon a plasztikokra épülő fizetési infrastruktúra meddig tudja kiszolgálni az egyre többet követelő ügyfélkört?

2019. november 14. , Europa Congress Center


Előadóink lesznek a témában: 
Eölyüs Endre, igazgató Mastercard Europe, Berkes Tibor, üzletfejlesztési és értékesítési igazgató MasterCard Europe, Selmeczi-Kovács Zsolt, vezérigazgató GIRO Zrt., Nagy Dávid, közép- és kelet-európai vezető UnionPay International, Braun Csaba, bankkártya szakértő, Bank of China

Kiemelt témák: 
PSD2, azonnali fizetés, bankkártyák – Hogyan fizetünk a jövőben?, Életképes üzleti modellek és új technológiák – Mi mozgatja a fizetési piacot?, Szabályozás és árazás az elektronikus fizetési piacon, Facebook Libra – Felforgatják a piacot a big tech kihívók?

TELJES PROGRAM » http://bit.ly/2J7cTWD
JELENTKEZÉS»
 http://bit.ly/2IOU367


Örülhet a Huawei, részt vehet a németországi 5G-fejlesztésekben Nem zárják ki a Huawei-t az ötödik generációs mobil távközlési hálózatok (5G) németországi fejlesztéséből, a kínai cégnek kedvező szabályozás mellett főleg a kancellári hivatal kardoskodott - írta ma a Handelsblatt című üzleti lap. Az 5G-fejlesztések szabályairól szóló tervezetben az eredeti elképzelés szerint rögzítették volna, hogy a hálózatokat kiépítő mobilszolgáltatók csak az informatikai biztonság szempontjából megbízhatónak minősített beszállítókkal működhetnek együtt. 


Októberi Club: Ügyfélközpontú szolgáltatások Új trendek az e-közigazgatás terén Az októberi ITB Clubon, ahol a NISZ Zrt. képviselői, Vetési Iván, ügyfélkapcsolati és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes, valamint Pándi Boglárka, szolgáltatásfejlesztési és termékmenedzsment igazgató mutatja be az e-közigazgatás terén megvalósult megoldásokat, azok elterjedtségét és a felhasználók számára nyújtotta előnyét.
Időpont: 2019. október 29., 8:30–10:30
Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)


Friss narancslé 100%-ban lebomló narancshéj poharakba A hulladékmentesség elve alapján kifejlesztett narancslé facsaró gép a frissen facsart narancslét eldobható műanyag helyett narancshéj poharakba tölti. Az olasz Carlo Ratti Associati formatervező cég kifejlesztett egy olyan mobil narancs juice bárt, amely a narancshéjakat is hasznosítja. A frissen facsart narancslét műanyag pohár helyett narancshéjból nyomtatott poharakba adagolja.

Ismét startup partnereket keres az egyik hazai bank November 22-ig jelentkezhetnek a vállalkozások az OTP Startup Partner Programba. A jövő tavasszal induló nemzetközi programba bekerülő cégek lehetőséget kapnak arra, hogy a bankkal közösen tesztprojektet valósítsanak meg, és később akár a csoport hosszú távú partnerévé is váljanak. A közös munkát banki vezetők, professzionális mentorok és szakértő partnerek is segítik majd.

Hárommillió termőföldtulajdonos országa vagyunk, de jó ez nekünk? Hozzávetőlegesen hárommillió termőföldtulajdonos van Magyarországon. A birtokok széttöredezettsége különösen az osztatlan közös földtulajdon esetében gond, ilyenkor akár egyetlen tulajdonos is megakadályozhatja az új beruházásokat. Hogyan lehetne elejét venni a birtokok további elaprózódásának - erről beszélgettünk Győrffy Balázzsal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével.

Keményen a lábához rántotta a Facebookot az Európai Bíróság A hónap elején úgy határozott a luxemburgi székhelyű Európai Bíróság, hogy a Facebookon megjelenő problémás, egyes országokban törvénysértőnek minősülő tartalmakat a közösségi médiaszolgáltatónak globálisan kell eltávolítania. Az ügy eredetileg egy osztrák politikus esete miatt pattant ki, ugyanis az egykori zöldpárti Eva Glawischnig-Piesczek sérelmezte, hogy egyesek a Facebookon őt nem átallják „fasisztának”, „tetves árulónak”, illetve „korrupt hülyének” nevezni. A politikus beperelte a Facebookot és egy osztrák bíróság meg is állapította a fenti kijelentések becsületsértő jellegét. Glawischnig-Piesczek nem csak azt követelte, hogy Ausztriában töröljék ezeket a véleményeket, hanem azt, hogy világszerte.

Újabb pénzcsap nyílt meg a hazai vállalkozások számára Megjelentek a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásai, a programok több mint 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járulnak hozzá a vállalkozásfejlesztési célok eléréséhez - tájékoztatott Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. A Magyar Multi Program II. a kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások megerősítését, értékhozzáadó tevékenységük és piacbővítési lehetőségeik fejlesztését szolgálja. A Magyar Multi Program III. a feldolgozóipari kis- és középvállalkozások komplex fejlesztését segíti - mondta az államtitkár.

Gépi tanulással lehet optimális az ellátási lánc Hogyan alkalmazzák a mesterséges intelligenciát az ellátási láncra, milyen módszerekkel optimalizálható? A logisztikától a raktározásig, a gépi tanulás a terület egészét átírja. A gépi tanulás számos kritikus alkalmazásban játszik kulcsszerepet. Az ezen a technológián alapuló algoritmusok vállalatokat is segítenek, hogy a big data korában folyamatosan növekvő mennyiségű passzív adatból hasznos üzleti információkat nyerjenek ki, amelyekkel jelentősen hozzájárulhatnak többek között ellátási láncok optimalizálásához, a lánc nyerő és kockázati pontjainak precíz előrejelzéséhez (ezek az algoritmusok különösen anomáliák kimutatásában, mintázatok felismerésében és előrejelzésekben teljesítenek jól).

Több globális funkciót is Budapestről lát el, új irodát nyit a Logmein Az idei évtől kezdődően több globális funkciót is Budapestről lát el, ezért tíz százalékos bővülést tervez és várhatóan a jövő év elejére átlépi a félezres munkavállalói létszámot Magyarországon a Logmein. A Logmein Magyarországról indult útjára, mára négy kontinensen, két tucat irodával működik és a világ 10 legbefolyásosabb szoftveres szolgáltatócége (SaaS) között tartják számon. Amellett, hogy továbbra is itthon fejleszti legfontosabb, a távoli elérést, a webes kommunikációt és a jelszókezelést segítő szoftvereit, a magyar fővárosba került a belső pénzügyi folyamatokat menedzselő ágazat is. 

 

HUMAN

Pálfordulás Ha munkaerő-problémákra gondolunk, az első asszociációnk, hogy non stop toborozni kell és mindent meg kell tennünk, hogy megtartsuk a „becserkészett” embert. Ehhez persze jól kell motiválni őt, és szépen ki kell építenünk benne a lojalitást. És mindeközben vigyáznunk kell arra is, hogy ki ne égjen. És sokszor mégiscsak beüt a krach: távozik a kolléga.

Nincs roham a nyelviskolákban, több ezren szorulhatnak ki a felsőoktatásból A nyelvvizsga-szabályozás szigorítása miatt a pedagógiai és az egészségtudományok területén csökkenhet a leginkább a hallgatók száma. Több ezren kiszorulnak a felsőoktatásból, és akár 30-40 százalékkal is visszaeshet a felvett hallgatók aránya, ha az oktatási kormányzat nem változtat a jövőre életbe lépő szigorú szabályozáson, amely szerint az alap- és osztatlan képzésekre jelentkezőknek középfokú komplex nyelvvizsgával kell rendelkezniük - mondta Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért Egyesült elnöke.

Globális kihívással néz szembe a munkaerőpiac „Változnak az idők, és mi is változunk bennük” – az örök érvényű latin mondás nem csak az emberi léptékű élethelyzetekre vonatkoztatható, hiszen jelen világunk nem szól másról, mint a változásról. Átalakul a technológiához való kapcsolatunk, megkérdőjeleződnek az emberi elme legyőzhetetlenségét hirdető eszmék – de vajon mi vár a munkaerőpiacra a jövőben?

9 tanulságos ábrán a magyarok egészségi állapota Az életszínvonal javítása és a gazdaság termelékenységének fokozása érdekében növelni kell a lakosság egészségtudatosságát, illetve nagyobb hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre és a sportolásra. Kiemelten fontos, hogy az állampolgárok egészségben eltöltött éveinek száma 64 évre emelkedjen. A többi régiós országhoz képest nagyon magas hazánkban az elhízott lakosság aránya, a mentális tünetektől szenvedők száma, illetve Magyarországon a legmagasabb a rákos betegségekben elhunytak aránya.

Hogyan lesznek az akadályokból működő megoldások? - Philip Zimbardo interjú „A jó munkahelyen a munkavállaló személyiségét tisztelik, szükségleteit biztosítják.” Eltérő nézőpontok, inspiráló hősiesség, többek között ezekről a témákról tart előadást a héten Philip Zimbardo, olasz származású, amerikai pszichológus, szociológus Budapesten. Zimbardo professzor az eseményeket megelőzően interjút adott a HR Portalnak arról, hogy hogyan válhat jobbá egy munkahely? A nagyvállalati CSR világ hogyan válhat tényleges, másokért tenni akaró közeggé?

Műanyag okospohárral mentené a környezetet a szeméttől a magyar Clevercup 2021-től betiltaná az EU az egyszer használatos éttermi eszközök, köztük a műanyag étkészlet és az elviteles poharak használatát is. Erre a helyzetre elsőre elég meghökkentő koncepcióval állt elő a magyar Clevercup: műanyag okospoharakat kínál a kávézóknak. A Clevercupok egy szilikonpánttal vannak körülvéve, amikre egy lemoshatatlan QR-kód kerül, a kód mögött egy elég combos ügyfélmenedzsment-szoftver dolgozik.

Az Instagram útmutatót adott ki a lehető legjobb elérésért Az Instagram elsőre elég egyszerű platformnak tűnik, hiszen mit kell rajta csinálni? Képet kell feltölteni és kész. Ez valóban ilyen egyszerű, de hogy az a kép, bejegyzés el is érjen egy csomó embert, na az a feladat, hiszen sok százmillióan próbálják ugyanazt csinálni, mint a másik. Vannak is cégek, akik segítenek az elérés maximalizálásában, de maga az Instagram is adott ki útmutató, például most is. Ezek főként a cégeknek szólnak, hogy hogyan maximalizálják az erőfeszítésük eredményét.

Egymillió magyar „tűnhet el”, és lehet, hogy 70 évesen is dolgoznunk kell majd A kedvezőtlen demográfiai folyamatoknak köszönhetően jelenleg az az alapforgatókönyv, hogy a következő húsz évben 8,75 millióra csökken majd Magyarország népessége – mondta Spéder Zsolt, a KSH Népesedéstudományi Kutatóintézetének vezetője. A szakember szerint, ha a várható élettartam növekedésével párhuzamosan az egészségben eltöltött évek száma is nő majd, akkor 2040-ig valószínűleg elkerülhetetlen lesz a nyugdíjkorhatár megemelése.

„A munkám akkor sikeres, ha nincs rám többé szükség" Mivel foglalkoznak a coach-ok, milyen szerepet töltenek be manapság, amikor sok cég nem talál megfelelő embereket és a közép-és felsővezetők kvalitásai kapcsán is sok panasz érkezik? Többek közt ezekről beszélgettünk Bánhidi Brigitta vezetőfejlesztővel, a ″Többet, kevesebbel!″ alapítójával.

Így (ne) bánj a jelölteddel! Employer Branding – zeng mindenhonnan, és való igaz, végre fókuszba került a vállalat, mint munkáltató megkülönböztetése. Egy átlagos piacon, ahol választhat a vásárló, fontos, hogy tudja, mit is kap, ha elköteleződik egy termék mellett. A munkaerőpiac most olyan tüneteket produkál, mint amilyen a fogyasztási cikk piac: nagy a kínálat (vállalati szabad pozíciók) és korlátos a kereslet (munkavállalók), vagyis reklámoznunk kell magunkat, hogy látszódjunk, illetve olyannak lássanak, amilyennek akarjuk, hogy lássanak. Igen ám, de a manapság a közbeszédben forgó és terjedő Employer Branding korántsem old meg minden problémát, sőt, akár árthat is, ha lerántja a leplet a céges valóságról, a kulturális csúsztatásokról, a belső feszültségekről.

Először lehet pénzt költeni Snapchaten Az Adidas egyszerű játéka az első olyan kampány, amely során a Snapchaten belül is pénzt lehet költeni valós termékekre. Nagyon egyszerű, 8bit technológiával készült baseball játékban olyan MLB legendákkal lehet játszani, mint Aaron Judge, Carlos Carrera, Alex Bregman, Justin Turner vagy Kiké Hernandez. A játékban lehetőség van arra, hogy ne csak virtuálisan, a játékosunknak vegyünk Adidas termékeket, hanem saját magunknak is rendeljünk, ezzel pedig a Snapchat is megtette az első lépést az e-kereskedelem világába.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bernáth Tamás

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4967 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: