Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
innovacio
Forrás: globoport.hu

Vállalkozói szimulációban próbálhatják ki magukat a felsőfokú hallgatók az OTP Business harmadik ÜzletRace versenyén, amely közel 2 millió forintos összdíjazással várja a jelentkező csapatokat. A versenyben a hallgatók nemcsak cégvezetői tehetségüket tehetik próbára, de a döntőben hasznos kapcsolatokat is építhetnek.

Idén harmadik alkalommal hirdeti meg ÜzletRace elnevezésű hallgatói versenyét az OTP Business, a hitelintézet vállalati üzletága. A verseny célja ismét az, hogy kreatív megoldásokra sarkallja a diákokat, ám ezúttal nemcsak a bankszektor terepén, ugyanis az idei verseny a frissen indult vállalkozások világába vezeti a jelentkezőket, ahol sok esetben nélkülözhetetlen egy professzionális pénzügyi partner.

„Az elmúlt két év sikeres ötletversenyei után kiszélesítettük az ÜzletRace tematikáját, hogy a résztvevők a valósághoz közeli, piaci kihívásokra épülő feladatokon tudjanak dolgozni. A finanszírozási kérdések kiemelten fontosak egy gazdasági társaság felépítésekor, ám egy cégvezetőnek ezen felül számos egyéb téren is helyt kell állnia. Ezeket a helyzeteket is megpróbáljuk majd modellezni a jelentkezőkkel” – fogalmazott Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója.

Kiket várnak a versenyen? A versenyre bármely magyarországi egyetem vagy főiskola hallgatói jogviszonnyal rendelkező, 18. évét betöltött tanulói nevezhetnek 3 fős csapatokban, 2019. október 15-ig. A másnap induló selejtezőben a csapatok egy online vállalkozói storygame keretében egy szoftvereket fejlesztő startup vezetőinek és tulajdonosainak kihívásaival szembesülhetnek. A válaszok kiértékelését követően 6 csapat juthat a november 8-ára tervezett döntőbe, ahol a csapatok már egymás piaci riválisaiként mérhetik össze felkészültségüket. Az üzleti megoldásaikat az OTP Business szakértőiből álló zsűri előtt kell majd prezentálniuk, meggyőzve őket cégük üzleti stratégiájának sikerességéről.

Hogyan lehet jelentkezni? A jelentkezés egyszerű, a hallgatók a verseny honlapján regisztrálhatnak 3 fős csapatukkal. A selejtező 2019. október 16-án indul. A szimuláció előtt azonban az érdeklődők akár egyénileg is próbára tehetik magukat egy néhány kérdéses bemelegítő játékkal, amelyet szintén a portálon érhetnek el.

Az első helyezett csapat 900 ezer forintos nyereményben részesül, míg a második helyezett 600 ezer forintot, a harmadik 450 ezer forint jutalmat kap.

 

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bernáth Tamás

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4967 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: