Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
bme
Forrás: MTVA

Közel 5000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait idén szeptembertől a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az elmúlt években követett stratégiát folytatva idén is magas felvételi pontszámokat állapított meg az intézmény: az alapképzésekre felvett állami ösztöndíjas hallgatók átlagpontszáma csaknem 419 pont.

Idén szeptemberben 4774 elsőéves hallgató veszi birtokba a Műegyetem előadótermeit. A BME kiválóságának jó indikátora, hogy az intézmény alapképzéseire felvételt nyert jelentkezők létszáma és átlagpontszáma is magas maradt a kedvezőtlen demográfiai folyamatok ellenére is: az állami ösztöndíjas képzési formában az átlagpontszám kiemelkedően magas 418,8 pont, önköltséges formában felvettekkel együtt 416,2 pont.

A Műegyetem a mesterképzési szakokat a gazdaság fejlődéséhez elengedhetetlen tényezőnek tartja a jövő mérnökeinek felkészültsége szempontjából, ezért kifejezetten ösztönzi az alapképzésben tanuló hallgatóit a továbbtanulásra. Mesterképzésben közel ezer fő kezdheti meg ősszel tanulmányait, illetve további több mint ezer fő nyert felvételt idén januárban a BME mesterszakjainak valamelyikére. Az egyetemre jelentkező több mint 11 ezer fő 21 százaléka valamelyik mesterképzésünket jelölte meg, ami 7,5 százalékponttal magasabb az országos aránynál. Idén 27 hazai felsőoktatási intézménybe jelentkeztek száznál többen mesterképzésre.

A BME VIK-re 1337 hallgató nyert felvételt, 1207 fő az alapképzésben, 130 fő a mesterképzésben. A mesterlétszámhoz hozzá kell adni a februári 392 főt, azaz 522 fő erre az évre a létszám.

Mérnökinformatikus alapképzés: 647 fő, minimum pont 402, átlagpontszám 440,9, ez nagyon magasnak számít!

Üzemmérnök-informatikus: 177 fő, min. 330 pont, átlag 372,3.

Villamosmérnök: 383 fő, minimum 350 pont, átlag 419, 6.

A VIK alapképzésben kezdő 1207 hallgatója a BME új BSc hallgatóinak 33 százaléka.

 

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bernáth Tamás

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4967 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: