Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
technologia
Forrás: blogs.worldbank.org

A digitális átállás mára túlmisztifikált fogalommá vált, amivel a cégek jelentős része egyelőre nem tud mit kezdeni. Erre alapozza szolgáltatását a most startoló Future Tech Institute, amely azzal a céllal jött létre, hogy vezetői bootcampek és vállalati workshopok keretében segítsen megtenni az első lépéseket. Az alapítók többek között ázsiai tanulmányútra vinnék a vállalatvezetőket, hogy első kézből tapasztalják meg a gyorsan pörgő digitális gazdaságot.

Bullshitek és buzzwordök nélkül. Tömören így foglalható össze, miként segítené a Future Tech Institute azokat a cégeket, amelyek megakadtak a digitális transzformáció valamely lépcsőfokán. Miközben az ázsiai cégek élen járnak a digitalizálásban, hazánkban – és sok más országban még – a vállalatok többsége továbbra sem tudja, hogyan induljon el.

Nem véletlen, hogy egy 2019-es kutatás szerint napjainkban a digitális transzformáció jelenti a cégvezetők számára a legnagyobb kihívást. Ez az alapgondolat hívta életre a most startoló Future Tech Institute techiskolát, amely azonban nem a szó hagyományos értelmében vett iskola. Célja, hogy vezetői bootcampekkel és vállalati workshopokkal mutasson utat a túlmisztifikált digitális átállás felé. „Rengeteget lehet beszélni a big datáról vagy a machine learningről, de most már elsősorban arra van szükség, hogy az érintettek a saját bőrükön érezzék, mit jelent mindez, és gyakorlati segítséget kapjanak – fogalmazott a sajtótájékoztatón Fazekas Barbara, ügyvezető és társalapító (a Green Fox Academy korábbi ügyvezetője és társalapítója). – Éppen ezt teszi lehetővé az intézet egyik tíznapos vezetői bootcampje, amely egy felső vezetőknek tervezett tanulmányút ázsiai techkonferenciákkal, meetupokkal és startupperekkel. A bootcampek mellett olyan két napos, budapesti workshop is indul, amely a gépi tanulásra épülő rendszerek bevezetésében nyújt segítséget a cégeknek.”

Az iskola első kurzusaira már november elejétől lehet jelentkezni, és várhatóan 2020. februárjában indulnak el.

A másik alapító a budapesti Aliz Technologies, amely egyszerre tevékenykedik Magyarországon, Németországban és Szingapúrban (és Délkelet-Ázsia első Google Cloud partnere). A cég globális ügyvezetője, Boscha István is aktívan részt vesz az új techiskola felépítésében. Mint fogalmazott: „A technológiai fejlődés által biztosított új lehetőségek kihasználása nélkül a vállalatok ma már nem tudnak kiemelkedő eredményeket elérni, ezért fontos, hogy minél előbb belevágjanak. Mi pedig be fogjuk nekik bizonyítani, hogy egy új technológia bevezetése lehet iszonyatosan gyors, egyszerű és megtérülő.”

Miért Délkelet-Ázsiára esik a bootcampek fókusza? A Google és a szingapúri Temasek Holdings legutóbbi jelentése szerint a térség 72 milliárd dolláros internetes gazdasága 2025-ig elérheti a 240 milliárd dollárt. A régió már ma is jelentős innovációk színtere, az elemzők pedig a következő 10 évben innen várják a legizgalmasabb élvonalbeli technológiákat és üzleti lehetőségeket. „Aki fel akar készülni a jövőre, annak érdemes figyelnie Délkelet-Ázsiára. Óriási fizetőképes piacok sűrűsödnek itt. Gondoljunk csak bele: Szingapúr három órás repülési körzetében 600 millió ember él” – mondta el Molnár Balázs, az Aliz Technologies szingapúri irodájának vezetője, aki az elmúlt években testközelből figyelte a régióban végbemenő digitális robbanást.

 

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bernáth Tamás

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4967 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: